27.5.2016

Hyvä valmistujaiskuva?

Ensimmäisiä valmistujaiskuvia on jo miljöössä toteutettu, niistä teille maistiasia jossain vaiheessa. 
Studiokuvauksetkin pyörähtävät täyteen vauhtiin ensiviikon aikana, ja koska monet kysyvät taustavaihtoehtoja ja apua rekvisiitan valintaan, yritän rustailla teille jotain omia mietteitä kuvausta ajatellen. Iso kiitos menee taas pikkusiskolle joka jaksoi tulla aamupäivällä studiolle kun yritin kuvailla osan taustoista teille näytille.





Studiossa otetun kuvan ei tarvitse olla tylsä. Se ei ole tylsä vaikka sinulla ei ole rekvisiittana kuin lakki ja ruusu (eikä niitäkään tarvitse olla). Eikä se ole pönötystä valkoisella taustalla ja kameran suuntaan hymyilemistä. Kuvaus ei ole sitä, vaikka osallistuisit minikuvaukseen jossa kuvausaikaa on "vain" puolituntia. Puolessatunnissa ehtisi varmasti vaikka kuuhun (jos matka olisi hyvin suunniteltu ja välineet valmiina heti, kun lähtölaskenta alkaa), miksei siis ottamaan mallin näköisiä muotokuvia, oli kyseessä sitten lakkiaiset, valmistujaiset tai vaikka rippikuvaus?

Me ollaan tosi ujoa kansaa. Vaikka seuraan ihmisiä kameran läpi hyvinkin paljon ja ohjaan, kehoitan nostamaan leukaa, siirtämään tukkaa pois silmän edestä ja nojaamaan hieman eteenpäin -tuntuu minusta edelleen vaikealta olla kameran edessä enkä osaa olla siinä sillai edustavasti (ainakaan omasta mielestäni, enkä ilman kuvaajan apua!). Olen äärimmäisen kiitollinen kaikille kuvattaville, joiden palautteen joukossa on lause "kuvauksessa oli mukavan rentoa..". Koska tiedän mitä jännitys on -ja on saavutus että saan tuon tunteen, jos en poistettua niin ainakin häivytettyä vähemmäksi jostain toisesta ihmisestä.

Helpommin sanottu kuin tehty; älä siis jännitä turhaan kuvaukseen tulemista. Suunnitellaan hyvä kokonaisuus etukäteen niin tiedät varmasti mitä paikanpäällä tapahtuu.


Kun varaat minulta kuvauksen, tulen kysymään sinulta muutamaa asiaa kuvauksen tiimoilta. Lista on vielä entistäkin kattavampi mikäli olet varannut itsellesi kuvauksen teemakuvausten ulkopuolelta. 

Siispä tämä kirjoitus selventää ajatuksia erityisesti minipäivien studiokuvaukseen ilmoittautuneille nuorille.

Millaisen kuvan sinä itse haluat? Nyt ei kysytä äidin tai mummon mielipidettä. Tuntuuko hymyily sinulle täysin vieraalta ajatukselta? Etkö näe itseäsi nojailemassa koivunrunkoon lakki kädessäsi? Kuvattavana on paljon mukavampi olla, kun toteutamme suunnitelmaa jonka lopputuloksesta pidät myös itse. Oli kyseessä sitten rosoinen ympäristö louhoksella, puhtaan valkoinen taustakartonki tai repäisevä keltainen -olen täysillä mukana toteuttamassa juuri sinun näköistäsi kuvaa!

Kun olemme kartoittaneet sinun tyylisi ja toiveesi, voidaan miettiä sen äidin ja mummon toivetta seinälle tulevasta kuvasta. Otettaisiinko mustan taustan lisäksi muutama vaikka vaalean harmaalla jos ei ihan valkoisella?

Millaiset vaatteet sinulla on ylläsi? Vaatteet määrittävät paljon taustaa, mitkä värit sopivat yhteen ja mitä värejä ei kannata yhdistellä? Pyrin neuvomaan ja ehdottamaan parhaani mukaan, mutta vaikka itselleni ei tulisi mieleen pistää keltaiseen taustaan vihreää ja sinä niin haluat -niin me sitten teemme!

Katseet siis niihin mekkoihin ja kauluspaitoihin (ja kravatteihin sekä muihin asusteisiin myös!).

Millaista rekvisiittaa olit ajatellut, esimerkiksi kukkia? Kukat kuuluvat juhliin ja usein ne löytävät paikkansa myös kuvasta, samalla tavalla kuvauksissa useimmiten löytää paikkansa niin lakki ja rippikuvauksissa raamattu ainakin ennen muinoin. Mutta ruusun sijasta kädessäsi voi olla vaikka tuppo heinää, maitohorsmia tai omenapuun oksa (kipin kapin leikkaamaan oksa talteen!). Lakin voi pitää päässä tai lasketaan se lattialle mikäli kampauksesi ei anna myöden sen päässä pitämiselle.

Rekvisiittaa voi halutessaan ottaa siis myös mukaan, ehkä jotain ammattiisi sopivaa tai liitutaulu "VALAMIS" tekstillä? Ideoidaan yhdessä. Muutama kiva rekvisiittakokonaisuus tai mennään yksinkertaisen kauniilla; kohteena olet sinä ja juuri sinä teet kuvasta mahtavan -ei se ruusupuska.

Myös teemakuvauksiin esimerkiksi koira on lämpimästi tervetullut vierailemaan osaan kuvista!


Minulla on jokin vamma/ istun pyörätuolissa tai tarvitsen tukea jotta pystyn seisomaan kuvauksissa? Kerro rohkeasti mikäli sinulla on esimerkiksi vamma, etkä pysty esimerkiksi seisomaan kuvauksissa tai sinulla on pyörätuoli mutta haluaisit ikuistaa tämän päivän esimerkiksi kauniissa nojatuolissa pyörätuolin sijaan. Erityisesti miljöössä kuvatessa kannattaa kertoa paikkavalintaan vaikuttavat seikat jotta pystyn huomioimaan erityisesti sinut jo kuvausta suunnitellessani.

Entä meikkaus ja tukka? Olethan muistanut varata aikasi kampaukseen tai meikkiin? Jos et ja haluat luottaa ammattilaiseen, varaathan aikasi ajoissa! 

Ihan hirvee hässäkkä virallisena päivänä! No on varmasti! Kuvataanko mielummin toisena päivänä, koska sekin käy! Olen tänä vuonna järjestänyt minikuvauspäiviä useammalle päivälle juuri tämän vuoksi. Jos niistäkään ei mikään sovi, varaa ihan oma kuvausaikasi ja suunnitellaan kattavampi kuvaus juuri sinulle sopivana päivänä.

Mikäli asut lähellä kuvauspaikkaa (kuvaukseen karkaaminen ei ole ongelma), sinulla on vartavasten tehty kampaus vain juhlapäivän ajan, tai kuvaus jäisi muuten hoitamatta (uskokaa pois, yllättävän todennäköistä!), niin varaa ihmeessä aikasi varsinaiselle juhlapäivälle. Kuten aikaisemmin sanoin, suunnitellaan kaikki mahdollisimman valmiiksi ja vältetään hässäkkä!





Millaisia taustavaihtoehtoja minulla sitten on? Postauksissa olevien taustojen lisäksi käytettävissä on tietysti perinteistä valkoista, vaaleanharmaa, ruskea sekä musta. Ja värivaihtoehdot kasvavat jatkuvasti. Yhden minikuvauksen aikana ehdimme käyttää kahta erilaista taustaa.


Paljonko saan koevedoksia nähtäväksi kuvauksesta? Taustojen ja rekvisiitan määrästä riippuen, löydät salasanasuojatusta koevedosgalleriasta 15-30 koevedosta joiden joukosta pystyt valitsemaan mieleisesi kuvan joka sisältyy hintaan. Muut kuvat ovat tietysti myös tilattavissa lisätilaushinnaston mukaisesti. Salasanan voit luovuttaa myös muille tutuillesi mikäli haluat antaa heille vapauden valita ja tilata kuvia itsekseen -näin varmistetaan että mummu ja kummi saa mieleisensä kuvan!

Teen myös kiitoskortti muokkauksia, joten kiitoskortit saa tilattua kätevästi samalla kertaa kun teet tilausta kuvista. 



Nähdään kuvauksissa!
Vuoden 2016 minikuvauksiin pääset tutustumaan aikaisemmasta blogikirjoituksessani;

2 kommenttia

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall