9.3.2017

Ei näin.

Kesään valmistaudutaan mm. tsekkaamalla kalenterista vapaita viikonloppuna viimetipan häätarjousta kyseleville ja tietysti omien lomien pitämiselle. Sen lisäksi pyöritään paljon Internetin ihmeellisessä maailmassa tsekkailemassa vihkiparien ihmettelyä ja mitä heillä on yleismalkaisesti mielessä juuri nyt. Facebook on tähän kaikkeen oiva ratkaisu, harvemmin kommentoin keskusteluissa mitään, mutta niistä saa hyviä ideoita niin häihin kuin niiden kuvaamiseenkin. Vähän väliä alla olevan kaltainen kysymys tupsahtaa uutisvirtaan. Nyt avaan sanaisen arkkuni ja kerron, mikä tässä keskustelunavauksessa oikein on pielessä, ja miksi.




1. Älä pyydä hääkuvaustarjousta vieraaltasi.
Tämän luulisi olevan tänä päivänä jo tiedossa. Ethän pyydä myöskään kokkaustaitoista siskoasi ahertamaan keittiössä muiden vieraiden syödessä ja seurustellessa? Tai kummitätiäsi, joka menestyneen siivousfirmansa taidoilla voisi ottaa juhlat vähän hillitymmin että pystyisi aamulla auttamaan siivouksessa? Ei hittolainen, ja se sun paras ystäväsi Liisa on tosi hyvä parturi, saisikos siltä ilmaiset kampaukset vaikka kaikille kaasoille sen sijaan, että hän nauttisi kanssasi aamusta ja jännityksestä ottaen lasin tai kaksi kuohuvaa muiden kaasojen kanssa, hän ehtii hyvin tekemään töitä aamun kampaustenne kanssa (jääden itse vailla kampaajaa).

Niin. Tai ethän pyydä parasta ystävääsi kuvaamaan tuota tärkeää päivää jääden itse pois kaikista kuvista. Sen sijaan, että hän voisi viettää seuraavan päivän muistellen ihania juhlia, hänen täytyykin istahtaa koneelle tyhjäämään lukuisia muistikortteja, karsimaan kuvista epäonnistuneita kuvia ja käsittelemään onnistuineita muutaman työpäivän ajaksi.

2. Jos kuitenkin teet niin (koska kyseessä ei ole vieras vaan tuttu) ja saat "kammottavan" tarjouksen, keskustele hänen kanssaan ja kysy yksinkertainen kysymys: "Mistä hinta koostuu?".

Tuttuja yrittäjiä pitää tukea! Valokuvaus on kuitenkin kuin parturin valitseminen -miellyttääkö tyyli ja ovatko kuvaajan aikaisemmat otokset mieleisiäsi? Olet luultavasti jo aikaisemmin katsellut ammattilaisten hintoja, kannattaa siis miettiä tarkemmin sitä,  miksi järkytyit hinnasta? Odotitko tutun alennusta tai hääkuvausta jonkinlaisena lahjana? Työtunnit maksavat ja niitä kertyy huomattavasti enemmän kuin mitä kuvaus on kestoltaan. Kuvauksen kestoon menevän ajan voit tuplata ja parhaimillaan triplata -kuvauksesta ja kuvaajan tyylistä riippuen. Oliko hinta sittenkään paha? Jos oli, sano se rehellisesti ystävällesi ja keskustelkaa hinnasta.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall