24.10.2016

Mikä ihmeen "Save The Date"?

Suuresta maailmasta tulee usein loistavia ideoita. Ensin niitä pidetään hömpötyksinä joihin kukaan ei halua lähteä. Sitten kun yksi lähtee, lähtee toinenkin ja kolmas vannoo jo sen käytännöllisyyden nimeen. Yksi näistä ideoista on "Save The Day" -kortit (kuten myös "Varaa meidän päivä", "Muista meidän päivä" jne..) joita on jo muutaman vuoden tipahdellut jouluna ja alkuvuodestä ihmisten postilaatikoihin. Mistä hommassa on kyse ja miksi se on esimerkiksi minusta aivan mahtava idea?


Kesä on kaikille kiireistä aikaa. Osuuko (myös teidän) häänne vuoden sesonkiin ja juuri sen viikonloppuihin? Siis juuri niille viikoille kun perheet jo suunnittelevat lomareissujaan ja sukutapaamisiaan? Tai onko päivä muuten erityinen -juhannus tai uusivuosi? Näiden korttien idea on auttaa myös tulevia vieraitanne kesän reissujen mietinnässä. Koska mikään ei ole niin harmillista kuin sovittu kesälomareissu jonka ajalle paljastuu myös rakkaiden tärkeä päivä. Tai viikonloppu ja vuorotyöläisen vaikeasti muutettavat työlistat.

Save The Date -kortti on siis iloisen, postissa tipahtavan yllätyksen lisäksi erittäin kohtelias tapa kertoa, että teidän tärkeä päivänne on tulossa ja näin lähimmäiset voivat ottaa päivän tarvittaessa huomioon omissa suunnitelmissaan. Kortti voi olla yksinkertainen, salaperäinen tai antaa jo vihiä tulevan juhlan luonteesta. Sen lisäksi että kortin pitäisi tietysti olla myös teidän näköisenne, siinä voidaan kertoa päivämäärän lisäksi tietysti myös juhlien paikkakunta.

Itse olen enemmän kuin onnellinen näistä korteista. Enkä ole kuullut keneltäkään mitään pahaa ajatusta siitä, että tulevista häistä ilmoitetaan aikaisemmin kuin kuukautta-kahta ennen. Tuntuukin, että eniten korttien lähettämistä kainostelevat morsiamet jotka pelkäävät tekevänsä juhlistaan "liian ison numeron" koska päivämäärä ilmoitetaan niin aikaisin. Höpö höpö naiset. Lähimmäiset haluavat teidän juhliinne ja pistää kalenteriin päivän ylös niin pian kuin mahdollista ettei tule sovittua muuta tärkeää samalla päivälle!

Niin, ja eihän se tarvitse olla kortti. Kyseessä voi olla vaikkapa magneetti, avaimenperä tai karkkirasia. Eikä tulitikkurasiatkaan ole yhtään hassumpia ideoita. Keräsin pinterestistä muutamia hauskoja "Save The Date" -ideoita. Ja lisää löytyy niin paljon kuin jaksaa etsiä erityisesti jos askartelu on lähellä sydäntä! Klikkaile siis itsesi Pinterestin ihmeelliseen maailmaan ja löydä teidän näköisenne Save The Day -ilmoitus.



Jos askartelu ei kuitenkaan ole teidän juttunne ja tärkeintä on saada kauniit kortit helposti eteenpäin lähetettäväksi, on olemassa graafikoita jotka taitavat kauniimmatkin kuvat vielä hienommiksi korteiksi. Tammikuussa (21.1) 2017 on tulossa myös "Save Our Date" kuvaus joista saa halutessaan myös valmiit kuvakortit postiin laitettavaksi. Kuvaus on ajoitettu niin, että kortit saa pistää postiin ystävänpäiväksi. Tästä kuvauksesta on tulossa lisätietoa vielä myöhemmin.

Millon kortti kannattaisi pistää matkaan? Häiden kutsukortit tipahtavat postiluukusta yleensä kuukautta tai kahta ennen häitä, mutta kesäsuunnitelmia aletaan tekemään jo huomattavasti ennen kesää. Mikäli häät ovat heti alkukesästä, voi Save The Datetit pistää postiin vaikka joulukorttien kanssa. Myöhemmin kesällä olevat häät voisi ilmoittaa esimerkiksi ystävänpäiväkortin muodossa!





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall