30.5.2017

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ELI UKK

Valokuvauksessa, sen varaamisessa ja ylipäätään valokuvaajia vertaillessa nousee mieleen useita kysymyksiä. Listasin nyt kaikki kysytyimmät kysymykset yhteen listaan jotta vastaukset löytyisivät helposti. Mikäli listasta puuttuu mielessäsi muhinut kysymys, voit jättää oman kysymyksesi (myös anonyymisti) kommentointilaatikkoon niin vastaan siihen mielelläni tässä postauksessa. Kommentteja ei julkaista, eli voit kysyä ihan mitä tahansa kuvaukseen, kuvaajaan ja kuviin liittyen!


Miten maksan kuvauksen?
Tällä hetkellä kuvauksen voi maksaa käteisellä tai laskulla. Valitettavasti minulla ei ole vielä korttikonetta jotta korttimaksut onnistuisivat.

Kuinka monta kuvaa saan muotokuvauksesta?
Kuvauspaketista riippuen 1-8 kuvatiedostoa tai 2-12 paperikuvia. Voimassa olevat kuvauspaketit näet sivuiltani.

Missä resoluutiossa toimitan kuvat?
Isot kuvatiedostot toimitan resoluutiossa 300dpi ja niistä saa tehtyä haluamiaan printtejä myös isokokoisina. Nettikuvat toimitan selaimiin soveltuvalla resoluutiolla (72dpi).

Milloin saan kuvat?
Sesongista ja tilaamistasi kuvatuotteista riippuen, kuvatuotteiden toimituksessa menee 2-4 viikkoa. Koevedokset saat seitsemän arkipäivän kuluessa kuvauksesta.

Missä formaatissa toimitettavat kuvat ovat?
Kuvatiedostot toimitan .jpg:nä ja nettikuvat halutessasi myös .png:nä.

Miten kuvat toimitetaan?
Mikäli kuvatiedostoja on paljon, kuvat toimitetaan levykkeellä, muutoin lähetän sinulle sähköpostitse latauslinkin jonka kautta voit ladata lunastamasi kuvat. Kuvatuotteet kulkeutuvat luoksesi postin välityksellä eikä niitä tarvitse noutaa erikseen mistään liikkeestä.

Voinko tilata myös paperikuvia / muita kuvatuotteita kauttasi?
Kyllä voit tilata. Kaikki kauttani saatavat kuvatuotteet löydät sivuiltani.

Toimitatko RAW -kuvia?
En toimita raakatiedostoja. Raw -tiedostot ovat kuin vanhan ajan negatiiveja joka tarkoittaa sitä, että kuvat ovat keskeneräisiä eikä niitä saa edes auki tietokoneen normaalilla ohjelmistolla. Kuvien jälkikäsittely (eli viimeistely) on suuri osa valokuvaajan ammattitaitoa, ja haluan luovuttaa sinulle vain parasta laatua.

Mikä on miljöökuvaus?
Miljöökuvaus tarkoittaa kuvausta haluamassasi paikassa, hotellissa, metsässä, joella, merellä... Vain mielikuvitus on rajana!

Millaisia kuvauspalveluita tarjoan?
Kuvaan muotokuvausten lisäksi myös dokumentaarista kuvausta. Mikäli siis haluat ikuistaa juhlasi jännittävimmät hetket kuviksi, ota yhteyttä!

Millainen on hyvä kuvauspaikka?
Kuvauspaikka on ympäristöltään mielenkiintoinen ja parhaimmassa tapauksessa ympäristöllä on jokin merkitys myös sinulle. Suunnitelessamme kuvausta, kerron mielelläni omista suosikki kuvauspaikoistani mutta ehdottomasti haluan kuulla myös sinun ideasi!

Mitä kaikkea kuvaukseen sisältyy?
Asiakkaalle näkyvimmät osat kuvauksessa ovat tietysti kuvauksen suunnittelu, kuvaussopimus, kuvaus, koevedokset nettigalleriassa sekä paketin mukainen määrä valmiita kuvia viimeisteltyinä ja luoksesi toimitettuna.

Miten varaan kuvauksen?
Kuvauksen voit varata puhelimitse; 040 936 2775, sähköpostitse; ikuistetaan.tunne (at) gmail.com tai sivujeni yhteydenotto kaavakkeen kautta.

Miten valmistaudun kuvaukseen?
Varmista, että mukanasi on kaikki tarvittava. Kuvausvaatteet, meikit, hiuslakka ja haluamasi rekvisiitta. Lapsille mukaan kannattaa ottaa hieman evästä. Riippuen kuvauksen laadusta, lähetän sinulle valmistautumisvinkkejä sähköpostiin. Lisäksi löydät tietoa sivuiltani ja blogistani.

En jos sataa äkeitä ja akkoja taivaalta?
Miljöökuvauksissa varaamme aina lisäksi pari "varapäivää" kuvauksia ajatellen. Lisäksi minä tutkailen kuumeisesti säätä aina kuvauksen lähestyessä ja tarpeen vaatiessa vaihdamme kuvauspäivää sopivampaan tai kuvaamme studiolla.

Olenkin kipeä, enkä pääse kuvaukseen, miten toimin?
Peru kuvauksesi ajoissa jotta voimme katsoa uuden kuvauspäivän. Peruutukset aina puhelimitse.

Mitä tapahtuu kuvauksen jälkeen?
Sitten alkaa sinun puoleltasi (kärsimätön) odottelu ja minulla suurin työ. Minä karsin kuvasadon koevedoksiksi, lataan ne nettigalleriaan ja toimitan sinulle linkin salasanoineen millä pääset katsomaan koevedoksiasi.

Kauanko kuvaukset kestävät?
Kuvauksesta riippuen, kuvaukseen varataan aikaa yhdestä tunnista kolmeen. Aika riippuu myös siitä, vaihdammeko kuvauspaikkaa, millä tuulella kuvattava malli on jne..

Miten paljon kuvaus maksaa?
Kuvauspaketista riippuen hinnat lähtevät 90:stä eurosta. Minikuvaukseen pääset parhaimmillaan maksutta.

Mitä rekvisiittaa voin tuoda kuvaukseen mukanani?
On hienoa jos sinulla on käytettävänäsi myös omaa rekvisiittaa! Rekvisiitoista jutellaan aina ennen kuvausta ja myös kaikki villit ideat ovat sallittuja!

Miten valitsen kuvat?
Näet koevedosgalleriasta kaikki kuvauksen kuvat käsittelemättöminä. Kuvatilauksen sivuille on jo valmiiksi lisätty kuvauspaketin mukainen määrä kuvia/kuvatuotteita maksutta.

Missä studio sijaitsee?
Studioni löydät Karvian keskustasta, omakotitalon päätyyn rakennetusta tilasta omine ovineen päivineen. Saat ajo-ohjeet ilmoittautuessasi kuvaukseen.

En löydä aukioloaikoja, koska voidaan kuvata?
Voimme kuvata sovitusti aamusta yöhön ja päivää katsomatta. En omista kivijalkaliikettä, joten en ole fyysisesti tavoitettavissa mistään osoitteesta (toki meille saa tulla keskeyttämään tietokonepäivän kahvittelun merkeissä!).

Voinko valita itse kuvauspaikan ja voidaanko kuvata esimerkiksi kotonani?
Kyllä, kuvauspaikka suunnitellaan aina yhdessä.

Saanko julkaista ja jakaa kuvia internetissä?
Nettiin tarkoitettuja kuvatiedostoja (kuvaajan leimalla) saat julkaista ja jakaa myös netissä.

Saanko kuvien tekijänoikeudet?
Valokuvan tekijänoikeudet eivät vaihda omistajaa, vaan ne pysyvät tietysti kuvaajalla, eli minulla. Saat kuitenkin kuvatiedostoihin käyttöoikeudet sekä tulostusoikeudet (yksityiskäyttöön).

Kauanko koevedokset ovat nähtävillä? Miten kauan säilytät kuvia?
Automaattisesti koevedosgallerian kuvat ovat nähtävillä 3kk, mutta kuvat säilyvät minulla vuosia eteenpäin. Voit siis milloin tahansa laittaa minulle viestiä ja pyytää koevedokset uudestaan nähtäville ja tehdä tilauksia vielä myöhemminkin!

Minne kaikkialle laitat ottamiasi kuvia esille?
Ottamiani kuvia saatan käyttää sosiaalisen median julkaisuissa (esimerkiksi insta, fb, blogi, kotisivut), mutta myös omissa mainoksissani ja julkaisuissani.

Mikä on suunnittelupalaveri?
Suunnittelupalaveri voidaan toteuttaa kasvotusten, puhelimitse tai sähköpostitse. Siinä käymme läpi kuvauksen, sinulle oikean kuvauspaketin sekä suunnittelemme millaista kuvausta kaipaat ja haluat.

Voinko esittää toiveita kuvien käsittely suhteen?
Tottakai! Kaikilla valokuvaajilla on oma tapansa viimeistellä kuvat ja se onkin yksi iso osa valokuvausta. Tietysti, mikäli koet, että minun tyylini ei ole lainkaan juttusi, kannattaa suunnata valokuvaajalle jonka kuvista pidät eniten.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall