15.5.2017

KUUMAILMAPALLO LASKEUTUU VIIKONLOPPUNA!

Mihin tämä aika vierähtää, niinko ihan oikeasti? Ensi viikonloppuna on kuvaukset kuumailmapallon kanssa, askartelu on vielä vähän kesken, tykötarpeet pitäisi saapua postista tänään, kori tottakai on jo tsekattuna, heliumit haettuna ja pallot odottamassa täyttämistä. Mutta paikka onkin aiheuttanut taas vähän päänvaivaa hieman myöhästyneestä kesästä johtuen.

// Molemmissa kuvauksissa kaksi vapaata kuvausaikaa. Mikäli mielit mukaan jompaan kumpaan kuvaukseen, ilmoittaudu mukaan nyt!




Kun tätä kuvausta lähdin suunnittelemaan (neljä, oikeasti - N E L J Ä kuukautta sitten), selasin vanhaa kalenteria ja olin ihan liekeissä että omenapuut varmasti kukkisi, joka paikassa olisi vihreää ja hiki otsalla saisi naurattaa ipanoita. Nyt suurin toive on, ettei olisi lunta (älkää pelätkö, viikonlopuksi on silti luvattu lämpöä melkein 20 astetta!). Ulkona järjestettävien minikuvauksen juttu ehkä onkin, että hommaa ei voi tarpeeksi suunnitella etukäteen vaan pitää osata yliviivata ne hyvät suunnitelmat ja kehittää nopeasti uusia.

Odotan niin innolla tätä kuvausta, (lasken tämän kuvauksen jo kesän kuvauksiin, positiivari kun olen), kesän ensimmäinen mini! Tästä se lähtee, mukana on tietysti pari tuttua naurunaamaa mutta iso määrä on myös tulossa kuvauksiin ihan uusia kasvoja, enkä malta odottaa teihin kaikkiin tutustumista ♥!



Tiivistettynä, haluan jakaa muutamia vinkkejä vielä kuvauksiin liittyen. Moni pohtii tälläkin hetkellä vaatetusta, mitä kuvaukseen pitäisi ottaa mukaan, mitä kuvauksissa tapahtuu ja mitä kuvauksen jälkeen tapahtuu.

Koska kuvaamme ulkona, kannattaa miettiä vaatetusta tietysti vähän tarkemmin. Vaikka jo nyt moni on käynyt ostoksilla kuvauksia varten, katsothan säätä vielä lähipäivinä ja ja mietit vaatetusta sen mukaan, varavaatteet on hyvä miettiä etukäteen niin ei sitten aamulla tule hoppu :).

Olen kerännyt muutamia ideoita Pinterestin tauluihin: 

"Mitä pojalle kuvauksiin?" // "Mitä tytölle kuvauksiin" // "Mitä sisaruksille kuvauksiin"

Näitä ei toki tarvitse liian tunnollisesti katsoa, kuvien on tarkoitus antaa ideoita ja vinkkejä vaatetuksen suhteen. Tärkeintä on, että valitsemasi vaatteet ovat lapsen yllä mukavat. Eli mikäli teitin pikkujätkä ei halua pitää lakkia päässä, niin sellaista ei kannata kuvauksiin suunnitella, tai jos tuntuu että hame ei ole teidän tytön juttu, se ei ole sen juttu -ideoita saa kysyä minulta tietysti lisää!


Kuvauspäivän aamuna pystytte toivon mukaan viettämään rennon letkeästi. Ei kannata kasvattaa ipanan paineita siitä että "nyt mennään tädin luo kuvattavaksi ja muistatko miten pitää hymyillä" tai mitään muutakaan. Tuo lauantain/sunnuntain aamu on teille niinkuin mikä tahansa aamu ja lähdette ulkoilemaan kesäiseen säähän. Kuvaus saa tulla lapselle yllättäen niin, ettei ipana ehdi jännittää koko juttua. Ideahan on, että pidetään hauskaa ja leikitään eikä niitäkään suunnitella koskaan etukäteen!

Laukustasi tietysti kannattaa löytyä suihkutettava vesipullo (jos tukka meinaa nousta väkisin pystyyn), kampa, vaihtovaatteet (esimerkiksi lämpimämpiin jos näyttääkin siltä että alkaa tuulemaan viileästi), kosteuspyyhkeitä jos tulee sotkua naamaan herkuista, vähän evästä kuvauksen jälkeen haukattavaksi. Oikeastaan tärkeintä on, että tuutte vaan paikalle!

Kuvaukseen tullessanne, rustaillaan kuvaussopimus ja maksetaan kuvaus (varaathan mukaasi tasarahan). Kuvaussopimuksesta näemme maksun erittelyn, mitä kaikkea hinta sisältää (tässä tapauksessa kuvauksen sekä yhden viimeistellyn kuvatiedoston täysikokoisena -täysin tulostusoikeuksin) ja millä aikataululla koevedokset ja valmiit kuvat tulevat.


Sitten me vain, no. Me vain leikitään. Kuvauksessa mennään lapsen ehdoilla. Se tarkoittaa käytännössä leikkiä ja johdattelua, leikkisästi takaisin kuvauspaikalta karanneen mallin takaisin kantamista, hirveästi hyviä vitsejä kuvaajalta ja naurattamista myös vanhemmilta. Mukaan voi ottaa omia leluja, tai jos kaapista löytyy mielestäsi sopivaa rekvisiittaa jonka tahoisit kuvaukseen mukaan. Tai se voi olla unilelu joka olisi ihana ikuistaa kuviin!

Kuvauksen jälkeen menee muutama arkipäivä (maksimissaan seitsemän arkipäivää) niin pistän sinulle sähköpostiin linkin ja salasanan jolla pääset katsomaan koevedoksia ja valitsemaan kuvaushintaan sisältyvän kuvan sekä halutessasi tilaamaan muita kuvatuotteita.

Nyt vain kaikki peukut pystyyn, että viikonloppuna (tietysti sen lisäksi että suomi voittaa!), saataisiin kaunis, kesäinen sää!

Tarkemmat tiedot kuvauspaikoista sekä kuvausvaraustietonne löytyvät saamastanne sähköpostista. Ilmoitathan minulle, mikäli sähköposti ei ole sinua tavoittanut!

Muistathan, että voit ottaa aina yhteyttä mikäli ihan mitä tahansa kysyttävää tulee kuvauksen suhteen! Soita, tekstaa tai pistä sähköpostia. Puhelin kulkee aina mukana, ja vaikka en juuri soittaessasi ehdi vastaamaan -katson kaikki viestit ja vastaan niihin pikimmiten!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall