31.12.2016

Moikka, vuosi 2016!

Ajattelin sanoa jotenkin yksinkertaisesti että "Vuosi 2016 on ihana". Se vaan ei ole ihan täysin totta. On se ollut vallan ihanakin, mutta se on ollut myös raskas, käytännön oppitunteja täynnä, stressiä tulevasta, huonosti nukuttuja öitä ja huolta huomisesta. Mutta ennenkaikkea se on ollut uuden oppimista, uusiin ihmisiin tutustumista, pitkiä aamuja, paljon maha kipeänä nauramista ja onnellisia hetkiä.




Suora lainaus vuoden 2016 ensimmäisestä blogipostauksesta; "Kokeilin uusia juttuja, tein virheitä joista oppineena jatkan intoa puhkuen vuoteen 2016. Oma tapani tehdä ja olla on vahvistunut tuon vuoden aikana, omat tavoitteeni vahvistuneet ja päämäärät selkiytyneet."  Tuota lausahdusta lukiessa mietin, olenko pyörinyt vuoden päivät ympyrää ja palannut lähtöpisteeseen koska tuo lausahdus voisi olla tässäkin blogipostauksessa.

Saattaa olla, että olen tietyllä tapaa lähtöpisteessä - mutta tämä on ollut kaikkea muuta kuin ympyrän pyörimistä. Kuvailisin tätä enemmän siksakkina. Vuoden aikana kuuluukin kasvaa, oppia uutta, tehdä virheitä ja tarpeen vaatiessa muuttaa suunnitelmaa.

Paljon on tuon vuoden takaisen blogipostauksen jälkeen myös saavutettu. Helmikuussa alkoi oman pikkuriikkisen studion rakentelu joka tiesi pitkiä iltoja seinien maalauksen ja hyllyjen kiinnityksen parissa. Mutta se valmistui ja ensimmäiset kuvattavat sielä kuvattiin maaliskuussa. Siitä lähtien studiosta on tullut toinen koti jossa on vieraillut monen monta hymynaamaa. Sielä on tuhottu lukematon määrä kakkuja, kukkakimppuja, keksipaketteja.. you name it.



Vuodesta on tietysti opittu paljon. Erityisesti postauksesta "Miten valita juuri sinulle oikea kuvaaja" (Vielä kerran onnea Niina arpajaisvoitosta ♥) sain paljon ideoita ja ajatuksia siitä, miten voisin valokuvaajana palvella teitä asiakkaita vielä entistäkin paremmin! Joitakin ideoita olen ottanut samantien käytäntöön, toisten kanssa pitää vielä suunnitella ja hioa miten saan ideat toimimaan käytännössä yhtä hyvin kuin paperilla ja ajatuksissa.

Vuoden päivät olen oppinut tuntemaan aivan ihania asiakkaita. En olisi koskaan uskonut, miten monen asiakkaan kanssa voi tutustua yhteisten kuvausprojektien kanssa ystäviksi joilta saa myös sitä kultaakin arvokkaampaa, suoraa palautetta siitä -miten olisi voinut toimia toisin sillon vuoden takaisessa kuvauksessa. Näitä palautteita tahtoisin enemmän jotta voisin kehittyä ja kasvaa kuvaajana.

Oikein naurattaa omat tuntemukset, kun mietin ensimmäistä, asiakkaalta saamaani kritiikkiä kuvista. Voi pojat sitä tunne myllerrystä; asiakas ei tykännyt musta, ei mun kuvista, ei mun työstä ja nyt se vihaa mua. Mutta nuin vain siitä selvittiin, kyseessä oli varsin arkipäiväinen asia ja asiakassuhteemme on jatkunut edelleen. Tämän jälkeen sitä vasta ymmärsi, miten tärkeää palautteen saaminen on, oikeasti teiltä asiakkailta.



Kiitos vuodesta 2016. Kiittäminen on erityisesti ystäviä ja perhettä jotka ovat jaksaneet naurattaa ja kuunnella meikäläisen kiukuttelua. Yhteistyökumppaneille jotka mahdollistavat esimerkiksi laadukkaat kuvatuotteet, ihanat mallit joiden kanssa saan opetella kuvaamista.

Niin ja te asiakkaat. Virtuaalinen halaus, ootte olleet aivan mahtavia ja mahdollistatte sen, että meikäläinen saa tehdä unelmiensa duunia ♥

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall